Grafički Dizajner Akademija

Ova Akademija osposobljava kandidate za upotrebu računalnih aplikacija za grafičko oblikovanje, tajne struke grafičkog dizajna i izdavaštva u klasičnom i digitalnom obliku. Počinje se usvajanjem teorije struke, obrade vektorske grafike i fotografije, primjenom tipografije u prijelomu dokumenta, izrade i provjere pripreme za tisak te izvođenja digitalnog izdavaštva. Svaki stadij edukacije uključuje i niz praktičnih primjera na kojima polaznici vježbaju i otkrivaju tajne i trikove grafičkog dizajna tijekom nastave.

course

Kreirati vizualnu formu s obzirom na principe kompozicije i organizacije, odnosa prikazanih informacija, simboličkih značenja, tipografije i estetike. Upotrijebiti alate i tehnologije za oblikovanje vizualnih komunikacija odabirati proizvodne procese u tiskanim i digitalnim medijima, s obzirom na njihove uloge u kreiranju, reprodukciji i distribuciji vizualnih poruka.

Koristiti grafičke računalne programe (Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Acrobat DC) za samostalno realiziranje idejnog rješenja u zadanim estetskim, tehnološkim i ekonomskim okvirima.

Oblikovati i pripremati za tisak različite vrste publikacija i ostalih grafičkih proizvoda s obzirom na zadane parametre. Izraditi vizualni identitet tvrtke koristeći grafičke računalne programe


Svi kandidati koji uspješno završe akademiju Grafički Dizajner ostvaruju pravo na polaganje certifikacijskog ispita.

Ova akademija je namijenjen korisnicima koji žele da razumiju web dizajn, UX/UI dizajn, osnove HTMLa i CSSa te su željni produbljenja znanja u području klijentskog skriptiranja i programiranja interfejsa.

Za upis na ovu akademiju, pored pasivnog korištenja engleskog jezika, potrebno je imati određenih znanja i vještina u radu s računalom. Neophodno je iskustvo u radu s računalom koje obuhvaća vrlo dobro služenje tipkovnicom i mišem, poznavanje funkcija Windows operativnog sustava.