Cisco CCNA akademija

Kao ovlaštena Cisco Networking Akademija, Akademika nudi novi program:
Cisco Certified Networking Associate v7.

course

Cisco Certified Network Associate (CCNA) je nastavni program koji pruža osnovna znanja i paktične vještine u području mrežnih tehnologije.
Cilj programa je osposobiti polaznike za instaliranje, upravljanje i održavanje manjih i srednje velikih računarskih mreža.
Pohađanjem ovog programa osposobljavaju se za početak u IT karijeri i mrežnim tehnologijama a stečena znanja su takođe kvalitetan temelj za nastavak školovanja iz oblasti računarskih mreža i profesionalnu karijeru u IT području.

Program obuhvata 120 školskih sati organizovanih u 3 modula ( nastava u učionici, laboratorijske vježbe, e-learning), tokom kojih se prolazi detaljan pregled vrsta i načina umrežavanja, od osnova do naprednih aplikacija i servisa.

Polaznici ovog programa uče i praktikuju znanja i vještine kroz niz interaktivnih medija, detaljnih praktičnih iskustava i simuliranih aktivnosti.
U posebno opremljenom laboratoriju polaznici praktično odrađuju zvanične vježbe na CISCO opremi što olakšava stjecanje znanja potrebne za polaganje profesionalnog CCNA certifikata.

Nastava je prilagođena i poslovnim korisnicima (održavanje nastave u jutarnjim, večernjim i vikend terminima), a cijeli program traje 7- 9 mjeseci.

Program kroz sva 3 modula pokriva kompetencije za certifikacijski ispit CCNA: 200-301.

Akademija je namjenjena svima onima koji se žele okušati ili već rade na poziciji mrežnog ili sistem administratora. one koji traže osnovne poslove u ICT industriji ili žele ispuniti preduslove za bavljenje specijaliziranijim ICT vještinama.


Svi kandidati koji uspješno završe program CCNA Akademije ostvaruju popust na polaganje certifikacijskog ispita. Certifikacijski ispit je potvrda o uspješnom savladavanju mrežnih tehnologija obuhvaćenih CCNA programom.

Certifikat vrijedi 3 godine nakon čega je potrebno izvršiti recertifikaciju, dakle obnoviti polaganje ranije položenog ispita ili bilo kojeg drugog koji se smatra višim rangom od CCNA certifikacijskog ispita, čime se certifikat produžava za naredne 3 godine.